Μικροφωνική τη Πέμπτη 2/3 στις 11.30 πμ-Ενάντια στην καταστολή του στεκιού Ιατρικής

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ Η ΥΠΟΤΑΓΗ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

Τη Δευτέρα 16/3/2015 και ενώ βρισκόμαστε στο χώρο του στεκιού σταματά η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτόν. Μετά από πολλές προσπάθειες τη Δευτέρα 30/3/2015 καταφέρνουμε να πληροφορηθούμε ότι το γεγονός δεν συνιστά ατύχημα αλλά στοχευμένη επίθεση της Διοίκησης της Ιατρικής σχολής του Ε.Κ.Π.Α. ενάντια στην κατάληψη του Αντιεξουσιαστικού Στεκιού Ιατρικής. Άμεσα προβαίνουμε σε επικοινωνία με τον κοσμήτορα κ. Πατσούρη και τον πρόεδρο της Ιατρικής, κ. Σφηκάκη, κατα την οποία μας γνωστοποιούνται τα εξής βασικά επιχειρήματα από τη μεριά τους:

1ο επιχείρημα: Ο χώρος δε διαθέτει πολεοδομική και υγειονομική άδεια.

2ο επιχείρημα (που καθιστά άτοπο το πρώτο): Η έλλειψη νομιμότητας του χώρου παρακάμπτεται σε περίπτωση διαχείρισης του από το Σ.Φ.Ι.Α. (ο οποίος σύμφωνα με τον κο Σφηκάκη, σε αντιδιαστολή με μας, δεν έχει πολιτικές αρμοδιότητες!)

3ο επιχείρημα (το ιλαρό!) : σε περίπτωση που επιμένουμε να θέλουμε να κάνουμε χρήση του χώρου καλούμαστε να συγγράψουμε και να καταθέσουμε αίτηση στη Γ.Σ. Τμήματος ως «Αναρχική Ομοσπονδία», η οποία θα αντιμετωπιστεί με ευνοϊκή διάθεση και θα έχει την τιμή να συζητηθεί.

Τα παραπάνω συμπυκνώνονται στη φράση κλειδί του κυρίου Σφηκάκη: «δε δεχόμαστε μια αναρχική κατάληψη στην Ιατρική Σχολή και δε θα κάνουμε βήμα πίσω».

Εμείς ξεκαθαρίζουμε:

   Είμαστε πολιτική συλλογικότητα. Η κατάληψη αποτελεί πολιτικό μας πρόταγμα και η διαχείριση του χώρου δική μας ευθύνη. Δεν είμαστε διατεθειμένες/οι ούτε τώρα ούτε στο μέλλον να συνδιαλλαγούμε με τους θεσμικούς φορείς με τα μέσα της αίτησης και της επιστολής ούτε να επιτρέψουμε η διοίκηση της Ιατρικής Σχολής να παρέμβει συγκαλυμμένα με τη μορφή υγειονομικών ή πολεοδομικών φορέων στην κατάληψη.

Καθιστούμε σαφές πως η διακοπή της παροχής ρεύματος διαβάζεται από εμάς ως μια ολοφάνερη απόπειρα καταστολής του εγχειρήματος σε συνδυασμό με την προ τριμήνου αλλαγή των κλειδαριών εν μια νυκτί. Όπως απαντήσαμε τότε, έτσι απαντάμε και τώρα.

10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Μικροφωνική την Πέμπτη 2/3/2015 στις 11.30 το πρωί στο χώρο της σχολής.

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Ιατρικής

http://steki-iatrikis.espivblogs.net/katastolh steqkatastolh steq 2katastolh steq 3katastolh steq 4

This entry was posted in Εκδηλώσεις - Καλέσματα, Κείμενα, Φωτογραφίες and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *