ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Τα διαρκώς εξελισσόμενα μοντέλα εκμετάλλευσης και κυριαρχίας της κοινωνίας του ελέγχου απαιτούν -και διαθέτουν- σώματα και ψυχές καθυποταγμένα, ως χρήσιμη παραγωγική δύναμη. Μέσα στο ευρύτερο αυτό πλέγμα το πανεπιστήμιο λειτουργεί ως όργανο βιοπολιτικό διασφαλίζοντας την επιτήρηση και την «ασφάλεια». Η γνώση που προσφέρει αναπαράγει τη σχέση κεφάλαιο και γεννά ψευδοϋποκείμενα που ανταγωνίζονται και αποσυλλογικοποιούνται συστηματικά. Μοναδικός δεσμός τους το εμετικό όνειρο μιας ανέλιξης χωρίς καμία ταξική συνείδηση. Και η αξία τους να μετριέται σε όρους παραγωγής και κατανάλωσης.

Μέσα σε συνθήκες τέτοιες, αφομοιώνουμε χαρακτηριστικά τα οποία εν τέλει δρουν εξουσιαστικά στους ίδιους μας τους εαυτούς, αφού μαθαίνουμε να πειθαρχούμε με φόβο και απάθεια στις καθεστωτικές αξίες και λόγους, φαινομενικά ανίσχυροι απέναντι στους μηχανισμούς καθυπόταξης.

Ενάντια σε καθετί που μας εξουσιάζει, μας αλλοτριώνει και μας στερεί την ελευθερία μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο, ο οποίος θα επιτρέπει και θα ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και την συλλογικοποίηση της άρνησης μας υπό όρουςαυτοοργάνωσης και ισότητας, ενάντια σε κάθε μορφής αντιπροσώπευση και ιεραρχία.

Στο χώρο αυτό επιλέγουμε να συνδιαμορφώνουμε και να συναποφασίζουμε χωρίς ιδεολογική περιχαράκωση, με οριζόντιες διαδικασίες. Σκοπός μας είναι μέσα από δεσμούς αλληλεγγύης και συντροφικότητας, υπεύθυνα και με ειλικρίνεια, να δώσουμε μια αποφασιστική απάντηση, στο φασισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, την ιδιοτέλεια, την ανάθεση και σε κάθε τι που προσπαθεί να μας υποδουλώσει. Ενάντια σε κομματικές σκοπιμότητες και την μιντιακή παραπληροφόρηση, προτάσσουμε τον αντικαθεστωτικό λόγο. Τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν και τους πυρήνες της δημιουργίας και της αντίστασης. Οι δομές που λειτουργούν μέχρι στιγμής στο χώρο είναι η ομάδα αυτομόρφωσης, η ομάδα εικαστικών, η ομάδα καφενείου, η ομάδα βιβλιοθήκης και η συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών σχολών υγείας. Το στέκι είναι ανοιχτό σε όποιον/α σέβεται τα χαρακτηριστικά του για να συμμετάσχει στις ομάδες αυτές ή και να δημιουργήσει άλλες.

Το στέκι δεν είναι για μας τα ντουβάρια του αλλά οι συντροφικές σχέσεις που χτίζονται μέσα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *