ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Update: Την Τρίτη 16/12 μέλη του στεκιού ανακάλυψαν πως οι κλειδαριές από όλες τις πόρτες είχαν αντικατασταθεί με διαφορετικές. Αμέσως προχωρήσαμε σε ανακατάληψη του χώρου και δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να τον κρατήσουμε. Η διοίκηση της σχολής και του ΕΚΠΑ καλά θα κάνει να γνωρίζει πως ούτε με τους μπάτσους θα μας βγάλει απ’τους απελευθερωμένους χώρους, εντός και εκτός των πανεπιστημίων. Αλλά ας πάρουμε την ιστορία απο την αρχή.

 

                Το πρωί της Παρασκευής 12/12/14 πληροφορηθήκαμε οτι η Τεχνική Υπηρεσία της σχολής έλαβε εντολή για εκκένωση και μετέπειτα αξιοποίηση ή κατεδάφιση του χώρου όπου στεγάζεται το αντιεξουσιαστικό στέκι ιατρικής. Ο κοσμήτορας Πατσούρης υλοποιώντας αυτήν την εντολή τάσσεται ολότελα στο πλευρό του πρύτανη Φορτσάκη. Πρόσχημα του για την εκκένωση, η “υγιεινή” και η “ασφάλειά” των φοιτητών, καθώς και το επιχείρημα ότι η κτηριακή εγκατάσταση δεν έχει πολεοδομική άδεια.

                Την εντολή αυτή, απ’ την πλευρά μας, τη μεταφράζουμε ως μία ξεκάθαρη προσπάθεια καταστολής της κατάληψης και του εγχειρήματος που αυτή στεγάζει και την προσμετράμε ως ακόμη ένα βήμα προς εκπλήρωση του συνολικότερου σχεδίου της πρυτανικής αρχής για απαλλαγή από τα “παράνομα” αυτοοργανωμένα εγχειρήματα στις σχολές. Για εμάς είναι σαφές ότι στο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο ζούμε, εργαζόμαστε, σπουδάζουμε, κράτος και κεφάλαιο χρειάζονται και παράγουν άτομα καλοκουρδισμένα, αυστηρώς οριοθετημένα και κωδικοποιημένα να υπηρετούν το κεφαλαιοκρατικό σύστημα παραγωγής. Οτιδήποτε είναι αποκλίνον ή ενάντιο σε αυτόν τον προγραμματισμό καθυπόταξης αυτόματα νοηματοδοτείται ως άκρο. Ως άκρο καθίσταται απειλή και ως απειλή καταστέλλεται “για το καλό όλων μας”.

                Με αυτήν τη λογική επιχειρείται η καταστολή των ταξικών αγώνων, καταστολή που παίρνει διάφορα πρόσωπα και μορφές. Πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν οι αποκλεισμοί σχολών από διμοιρίες ΜΑΤ κατόπιν εντολής Φορτσάκη, οι συλλήψεις και οι ξυλοδαρμοί από μπάτσους σε πορείες, η εφαρμογή τρομονόμου σε συλληφθέντες, καθώς και οι βασανισμοί σε κρατητήρια. Ακόμη, τα τροποποιητικά μέτρα περί εγκλεισμού με τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ (λευκά κελιά) τα οποιά στοχεύουν ξεκάθαρα στη φίμωση και εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων. Φυσικά, καταστολή δεν είναι μόνο η άμεση άσκηση βίας από κάθε λογής μπάτσους, η δίωξη όσων επιλέγουν εναν αντικαθεστωτικό αγώνα και η άμεση εκκένωση χώρων (βίλα Αμαλίας, Σκαραμαγκά) αλλά και η οποιαδήποτε παρέμβαση στον τρόπο με τον οποίο τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα έχουν επιλέξει να δραστηριοποιούνται (ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για γκρέμισμα τοιχισμάτων στη Βίλα Ζωγράφου, απαραίτητη πλέον χορήγηση αδειών για διεξαγωγή δράσεων σε δημόσιους χώρους).

                Οι μεθοδεύσεις αυτές θα μας βρίσκουν πάντοτε ενάντιους. Με πρόταγμα την αυτοοργάνωση και τη δημιουργία οριζόντιων και αντιιεραρχικών δομών θα αποτελούμε πάντα τροχοπέδη στους τροχούς του συστήματος. Όσο δραστηριοποιούμαστε σε αυτόν τον χώρο δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε καμία επέμβαση από θεσμίκά όργανα της σχολής.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/12 ΣΤΙΣ 13.30

Και για το τέλος…

ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,

ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΕΚΙ ΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ

 

Συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών σχολών υγείας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *