ΟΙ ΑΔΕΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

Σύντομο ιστορικό του χώρου

Το κυλικείο της Ιατρικής, λειτουργούσε τον τελευταίο ένα περίπου χρόνο ως Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο, στα προταγματικά πλαίσια της αυτοοργάνωσης και σαν δομή αλληλεγγύης. Σταδιακά, όμως, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ως αντικείμενο εκμετάλλευσης και μέσο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συνδικαλιστικών πρακτικών, που σε συνδυασμό με τη λογική της ανάθεσης και την αδυναμία ανταπόκρισης στις ευθύνες που συνοδεύουν ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα, οδήγησαν στο να εκφυλιστεί, οι συνελεύσεις να μη πραγματοποιούνται πλέον και να περιπέσει σε κατάσταση παρακμής, αναξιοποίητος και σε πλήρη αντιδιαστολή με το αρχικό πλαίσιο λειτουργίας του.

Το δικό μας πρόταγμα

Ως ενεργές πολιτικές οντότητες και αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών/ταξικών αγώνων και διεκδικήσεων, αποφασίσαμε να καταλάβουμε εκ νέου το χώρο του έως τώρα κυλικείου, αρνούμενες/οι την υπονόμευση κινηματικών δομών. Βασιζόμενες/οι στην πρακτική της εκτροπής των χώρων του πανεπιστημίου από την κανονική τους λειτουργία, απαλλοτριώνουμε τους “άδειους χώρους” στο εσωτερικό του ώστε να παράγουμε τις δικές μας αρνήσεις και να ικανοποιήσουμε τις συλλογικές μας επιθυμίες και ανάγκες ανταγωνιστικές προς την κυρίαρχη κουλτούρα του.

Επανανοηματοδοτώντας αξιακά ζητήματα που αφορούν την αυτοδιαχείριση, την αυτοδιάθεση, την άρση κάθε μορφής ιεραρχίας-με την εγκαθίδρυση οριζόντιων δομών-, και με γνώμονα τη συνδιαμόρφωση ως το πλέον αποτελεσματικό μέσο και ελευθεριακή πρακτική, ερχόμαστε σε άμεση σύγκρουση με ιδιοκτησία, κράτος και αφεντικά. Έτσι, επαναπροσδιορίζουμε την ταυτότητα του χώρου, μακριά από παραταξιακές/κομματικές λογικές, προσδίδοντάς της σαφή αναρχικά/αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά τα οποία αντιτίθενται βίαια σε κάθε φασιστική, εθνορατσιστική, σεξιστική και ομοφοβική κουλτούρα και έρχονται σε ρήξη με κάθε προσπάθεια επιβολής σχέσεων εξουσίας.

Επιθυμούμε η νέα δομή να αποτελέσει πολιτικό χώρο της συλλογικότητάς μας και να λειτουργεί ως χώρος κοινωνικής/πολιτικής αμφισβήτησης, γόνιμων συζητήσεων στον ορίζοντα της αυτοοργάνωσης, συγκρουσιακά με τα κυρίαρχα πρότυπα κοινωνικοποίησης. Παράλληλα, το εγχείρημα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως προβολή ταινιών, ομάδες αυτομόρφωσης, ομάδα καφενείου, αυτοδιαχειριζόμενη βιβλιοθήκη κλπ. Οι δραστηριότητες αυτές είναι ανοιχτές προς κάθε ενδιαφερόμενη/ο.

Δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις

ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης

Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό Στέκι Ιατρικής

mail επικοινωνίας: aasxolwnygeias@espiv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *